Warning: include(ie6warning.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/flamencogoteborg.se/public_html/templates/as002033/index.php on line 58

Warning: include(ie6warning.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/flamencogoteborg.se/public_html/templates/as002033/index.php on line 58

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'ie6warning.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/flamencogoteborg.se/public_html/templates/as002033/index.php on line 58

Flamenco En Marcha 15 år! Jubileumskonsert på Oceanen

27 November 2015 19:00 - 28 November 2015 01:00
Location: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Category: Konsert

Flamenco En Marcha firar femton år och tusen gig med stor show och fest på Oceanen!

Tiden går fort när man har roligt: nu är det 15 år sedan flamencosjälarna Eva Milich, Sybille Bronder, Jesper Giraldo Åkerberg och Magnus Stedman slog sig ihop under namnet Flamenco En Marcha. Gruppen gissar att man under året även passerar 1000 uppträdanden. 
Gruppen firar det med en show (såklart!) som framförs i Köpenhamn 7/11 på Peña Flamenca el Duende och hemma i Göteborg på Kulturhuset Oceanen 27/11.

Om Flamenco En Marcha och kvällens föreställning

Deras heta och hungriga flamenco har med åren blivit en alltmer knivskarp, hårresande och hjärtslitande scenupplevelse för alla sinnen.
I år manifesteras detta i en explosiv, expressiv och experimentell föreställning, som bygger på att artisterna utmanar sina gränser och tar risker istället för att luta sig tillbaka på många års rutin. En traditionell flamencosättning med dans, gitarr, sång, handklapp, slagverk kommer resa fritt bland tid, rum och genres. Allt från medeltida arabiskt, romska och svenska visor till tung psykedelisk rock vävs in utan att för en sekund släppa flamencons dynamik och kraft.
För den som sett Flamenco En Marcha tidigare behövs inga närmare förklaringar än att det som väntar är 100% nerv och närvaro från första stund och därifrån vet ingen vad som kan hända.
Lite historik: konstellationen startades år 2000 av flamencodansarna Eva Milich och Sybille Bronder och musikerna Jesper Åkerberg och Magnus Stedman med målet att skapa en så genuin utlevelse och upplevelse av flamenco som möjligt, ledordet var Marcha = ös. Resultatet blev något eget som platsar lika bra på en rockfestival som finsalongerna. Bland andra lovord nämndes "punkflamenco", "som ett slag på käften", "ett makalöst driv", "rakt ur hjärtat". Flamenco En Marcha tilldelades Adlerbertska Konststipendiet med motiveringen: "Flamenco en marcha är en dans­ och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat och rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck. Det är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort en enastående insats för att med temperament och bländande skicklighet förmedla och lära ut denna spanska konstart."
Härom året skapade de sin egen genre "Gothenburg Hardcore Flamenco" och har äntligen hittat hem.
Och inget är mer hemma än Oceanen, så bered er på en MAGISK kväll!
Förutom föreställning i två akter bjuder kvällen på en del överraskningar på scen.
Köket lyfter fram tapasdisken och preparerar sydspanska specialiteter. Showen är i två akter med hemligt mellanspel. Efter showen fortsätter festen med jam-session, barhäng och hårt slitage på dansgolvet.
För bordsplats framför scenen (för matgäster) rekommenderar vi förbokning.

På scen:
Eva Milich (dans)
Sybille Bronder (dans)
Jesper Giraldo Åkerberg (sång, gitarr)
Magnus Stedman (gitarr)
Raul Doello Garcia (slagverk, dans)
Jens Rönn (gitarr)
Dyar Jalal (slagverk)
+ gäster

Plats: Oceanen
Tid: 19.00 - 01.00
Show: 20.00 - 22.00
Inträde: 120 Kr, förboka på biletto

För att garanteras sittplats och mat krävs förbokning senast dagen innan.
Tapastallrik: 120 kr
Andalusisk gryta: 90 kr
Förutom det vanliga barsortimentet kommer vi ha Vino Fino de Jerez. 
(Vilket kort kan beskrivas som Flamenco i flytande form)

Flamenco En Marcha Göteborg